Volgers

maandag 2 januari 2017

start van 2017


Het is 2 januari, het nieuwe jaar is gestart.
Ik wil graag alle bezoekers van mijn blog een heel goed, gezond, gelukkig, creatief, sportief, vredig 2017 wensen. Het zou fijn zijn als alle mensen een beetje verdraagzamer zouden zijn in dit nieuwe jaar, maar ik weet natuurlijk heel goed dat dat valse hoop is.
Maar, zoals mijn moeder ons vroeger al voorhield: verbeter de wereld, maar begin bij jezelf.
Dus als wij nu met elkaar afspreken dat wij ons best gaan doen om in 2017 een beetje verdraagzamer te zijn dan we in 2016 waren, dan kunnen we in ieder geval mensen in onze directe omgeving een fijn gevoel geven.

Hebben jullie goede voornemens? En houd je die vol, of is de tekst hierboven meer van toepassing? Ben jij iemand die na een maand niet meer te vinden is in de sportschool, ook al was je voornemen om het dit jaar wél vol te gaan houden tot eind december?
Zelf doe ik niet aan goede voornemens bij een nieuw jaar. Ik vind, je kunt je elke dag voornemen om dingen te veranderen, daarvoor hoef je niet te wachten op een nieuw jaar.


Ik heb een cijfertjes-tik, soms is dat handig, andere keren is dat best storend. Want cijfertjes blijven hangen in mijn hoofd, en nemen plek in, die ik liever voor andere dingen zou benutten.
Want waarom zou je opslagruimte in je hoofd moeten hebben voor onbenullige dingen als telefoonnummers, verjaardagen (ja, zelfs van klasgenoten van 40 jaar geleden!), huisnummers, postcodes enz.
Oké, het heeft ook voordelen: Een rekenmachine gebruik ik zelden.

Ik vind boekhouden leuk, ja echt, het is ook jarenlang mijn werk geweest en ik doe de boekhouding voor het bedrijfje van dochter en mij ook zelf, gewoon omdat ik het leuk vind om te doen.
Dus ik heb vandaag alles van 2016 afgerond, en nieuwe ordner-mappen in gebruik genomen voor 2017. En ik heb een begroting gemaakt.
Dat laatste zit eigenlijk ook in mijn hoofd hoor. Maar ik zet het toch graag op papier, zodat ook andere gezinsleden een inzicht krijgen in de inkomsten en uitgaven die we doen.
Het is natuurlijk voor hen heel makkelijk dat ik met plezier de boekhouding en geldzaken op me neem, maar ik ben niet de enige die uitgaven doet (ook niet de enige die voor inkomsten zorg).
Dus vind ik het fijn als zij ook een beeld krijgen van hoe wij er financieel voor staan.
 Maken jullie een begroting? En houden jullie je daar dan ook aan, of is dit ook weer zo'n goed voornemen dat weg zakt ergens halverwege januari?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten