Volgers

dinsdag 12 september 2023

Vakantie zomer 2023 deel 3



We reisden door naar Montreux. Inderdaad, per trein, dat was onze hele vakantie ons vervoermiddel. Tja, een chique stad aan het meer van Geneve, daar hoort een hotel met chique entree bij 🌞.

Dit historische, oudste hotel uit de regio,  is helemaal ingericht met originele 19e-eeuwse schilderijen en meubilair, granieten trap en eikenhouten vloeren. 




We hadden een prachtige, ruime kamer, met een ruime badkamer en een eigen balkon met zitje en ligstoelen, met uitzicht op het meer. Wat een prachtige zonsondergang zagen we vanaf ons eigen balkon:

We bezochten het vlakbij gelegen Chateau du Chillon. Met onze Swiss Travel Pass hadden we op zo'n 500 musea korting of zelfs gratis entree, zoals bij dit kasteeltje.




Tja, oude muurschilderingen blijven ons aantrekken...

En wat te denken van dit "behang",  doek dat bewaard is gebleven en in vroeger tijden daadwerkelijk de muren van de eetzaal bekleedde.

Montreux is een stad van zien-en-gezien-worden, met stijlvol geklede dames met dure (merk)handtasjes, en heren met gestreken pantalons en natuurlijk peperdure auto's, bij voorkeur cabriolets (tja, er was een hittegolf, niet alleen in Nederland maar ook in Zwitserland). 
Niet een stijl en houding die ons aanspreekt, maar wel grappig om eens die sfeer te proeven. 



Hoewel reizen in aangepaste stijl, met zo'n mooi interieur in de trein, natuurlijk wel z'n charme heeft!

In Zwitserland rijden natuurlijk "gewone" treinen maar op bepaalde routes rijden ook bijzondere, prachtige exemplaren. Voor een enkele moet je vooraf reserveren, maar bij de meeste is het gewoon instappen en meerijden. 

Die Swiss Travel Pass is echt ideaal. Je kunt in- en uitstappen waar en wanneer je maar wilt. Je koopt hem voor vertrek, en bepaalt zelf welke dagen de kaart geldig is, dus bijvoorbeeld 5 dagen achter elkaar, of de komende 4 weken elke donderdag of zoiets. Geen gedoe met kaartjes, en er rijden zo ontzettend veel treinen (zonder vertraging!!) dat je nooit lang hoeft te wachten als je aankomt op een station.

We kozen ervoor om met de trein te reizen om 2 redenen:
1. gewoon omdat we eens een keer wilden rondreizen per trein (en we wisten dat Zwitserland een uitstekend spoornetwerk heeft, dus prima land om het uit te proberen)
2. Sanne heeft geen plezier in auto rijden, dus als we samen weggaan ben ik degene die rijdt. Ik was bang dat ik dan vooral veel wegdek zou zien, maar weinig van het mooie landschap waar we doorheen reisden, dus voor mij een extra reden om het reizen per trein uit te proberen.
Het is ons fantastisch bevallen, absoluut voor herhaling vatbaar! We hebben al wat toekomstige vakantie-bestemmingen in gedachten, deze winter maar eens goed gaan uitzoeken of het OV daar net zo prima functioneert als in Zwitserland!





 

6 opmerkingen:

  1. Zo, dat is zeker sjiek de friemel... Je waant je even in een heel andere wereld. Met heet weer in een cabrio rijden is eigenlijk helemaal niet fijn, want je zit wel in de brandende zon!
    Handig zo'n pas; in Oostenrijk hebben ze ook iets vergelijkbaars...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad even in een andere wereld. We houden van oude gebouwen en meubilair, maar niet van opsmuk. Klopt, felle zon en cabrio is geen ideale combi, maar het spreekwoord zegt "wie mooi wil gaan moet pijn doorstaan", daar valt dit ook een beetje onder denk ik.

      Verwijderen
  2. Ik lag even achter met lezen en ben nu bijgelezen. Jullie maakten een mooie reis! Zwitserland is een mooi en schoon land en ik kan me goed voorstellen dat jullie genoten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nu ook druk bezig met bijlezen, haha. Het is inderdaad erg schoon, je ziet er niets op de grond liggen, prullenbakken worden vaak geleegd enz.

      Verwijderen