Volgers

woensdag 27 januari 2021

Meest lelijke sokken ooit

Eerst nog even terug komen op wat ik hier gisteren plaatste. Op het blog van mevrouww1 zag ik de afbeelding voorbij komen, en ik vond het een goed idee om die zo veel mogelijk te delen.
Zij werkt in de zorg, en besloot onlangs om geheel vrijwillig een week te gaan werken op de speciale Corona-afdeling. Geheel ingepakt in een zwaar en warm pak ging ze aan de slag. 
Zij is zo'n echte strijder, zo'n held die zich inzet voor onze gezondheid. Daar heb ik enorm veel respect en waardering voor, voor al die mannen en vrouwen die, in allerlei hoedanigheden, voor ons en onze veiligheid zorg dragen.
Ik vind het mooi dat voetbal-supporters door het hele land zich gisterenavond van hun goede kant hebben laten zien, en de politie hebben geholpen om rellen te voorkomen. Zij worden vaak gezien als hooligans, maar een groot deel is natuurlijk gewoon supporter van hun cluppie. Zij hadden heel goed door dat zij voor die relschoppers afschrikwekkender zijn dan de politie, en zij zagen in dat zij iets goeds konden doen voor hun stad. Waarvoor dank! Laten we hopen dat de rellen zich niet meer herhalen, je mening geven mag je in dit land, maar je blijft met je handen af van andere mensen en hun bezittingen! 

Nu zul je wel denken, wat is dat nou voor titel: Meest lelijke sokken ooit. 
Ik heb het over het paar sokken dat ik heb gebreid: echt het meest lelijke paar dat ik ooit heb gebreid!

Zoals jullie weten, heb ik bijna altijd wel een paar sokken op de naalden. Soms lukt het niet om aan grotere projecten te werken, zoals een trui en vest, simpelweg omdat op een gegeven moment er zo'n lap aan mijn rondbreinaald hangt, dat dat te zwaar is voor mijn polsen. Maar een paar sokken, zeker in mijn kleine maatje 35, weegt heel weinig, dus daar kan ik dan meestal wel aan verder breien.
Ik vind het bovendien erg leuk om sokken te breien.

Een tijdje terug vertelde ik over het slijten van mijn sokken in mijn werkschoenen. Vooral de tenen en hielen hebben het zwaar te verduren in die schoenen. Op Ravelry kwam ik wat tips tegen, die ik zeker wel eens wil proberen. Eentje daarvan is om de tenen (en hielen) met dubbele draad te breien. 
Dat heb ik bij deze sokken ook gedaan, maar niet alleen bij de sokken en hielen, ik heb de hele sokken met een dubbele draad gebreid. 
Ik werk voornamelijk dicht bij de in- en uitgang van onze winkel. We hebben de deuren bij kou op de winterstand staan, zodat ze maar voor de helft open gaan. Maar desondanks komt er dan toch steeds veel kou mee naar binnen. Een paar extra warme sokken voor in mijn werkschoenen kon ik dus best gebruiken.

Voor deze sokken pakte ik wat restjes sokkenwol bij elkaar. Die zie je op de foto hierboven.
Ik denk dat het iedereen wel eens gebeurd, op de bol lijkt het kleurverloop in een garen echt mooi te zijn, maar als je er eenmaal mee gaat breien, valt dat tegen. En als je er dan toch sokken van hebt gebreid, blijf je zitten met een paar lelijke resten sokkenwol. 
En die resten heb ik nu gebruikt in een paar warme maar lelijke werksokken.
Dit is in het mandje overgebleven:
Niet zoveel zoals jullie zien. En welke lelijke sokken maakte ik dan? Nou, deze:
Maar....als ik ze in mijn werkschoenen draag, zie je alleen maar het bovenste randje, dan lijken ze best wel okay.

Ik ben er tevreden mee, want ik houd lekker warme voeten tijdens mijn werk, en ik heb 122 gram lelijk garen toch nog zinvol kunnen gebruiken.

Morgen zal ik een ander paar sokken laten zien, die ik voor Sanne heb gebreid. Ik dacht dat ik die al hier had laten zien, maar dat is niet zo. Wees gerust, dat paar is echt niet lelijk!
Tot morgen!

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Tja, misschien komt het omdat ze nogal lelijk afsteken tegenover het andere paar sokken dat ik net af heb, die zal ik morgen laten zien.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke sokken hoor. En erg fijn voor in je werkschoenen.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk hoor. Mijn moeder zou hebben gezegd: je hoeft er toch niet mee op visite bij de koningin!

   Verwijderen
 3. Ik vind je sokken gewoon leuk! Niks mis mee, hoor!

  Ik zie me niet als een held en eigenlijk zou ik het zo weer doen, hoe triest het allemaal ook was. Ik was blij was dat ik kon helpen.

  Ik zag gisteren op televisie de voetbalsupporters door de stad trekken om hun stad te beschermen. Behoorlijk afschrikwekkend! Ook vond ik de woorden van burgemeester Aboutaleb mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geboren in Rotterdam, deden de beelden van de stad me pijn; de woorden van Aboutaleb vond ik goed om te horen.
   Ik ben zeker niet voor burgerwachten, de politie is er om de orde te herstellen en onze veiligheid te beschermen. Aanvankelijk vreesde ik dat de voetbalsupporters en de relschoppers met elkaar op de vuist zouden gaan, maar gelukkig hebben de supporters kennelijk de relschoppers afgeschrikt. Nu maar hopen dat vanaf vandaag de relschoppers stoppen en de politie de zaak volledig onder controle heeft.

   Verwijderen
 4. Och die arme sokken, zo maar even de titel meest lelijke sokken ooit meekrijgen. Daar zou ik als sok erg verdrietig van worden. Juist omdat ze je zulke lekkere warme voetjes geven. Misschien moet je ze maar omdopen in de meest warme sokken ooit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen