Volgers

donderdag 14 januari 2021

Crea2021 A-Z

 Vorig jaar organiseerden Elizabeth en Marjan maakt Crea 2020. Elke week een onderwerp, waar je dan zelf inhoud aan mocht geven, en waar je dan op je blog een verhaaltje over schrijft. Leuk, maar ik zag niet hoe ik dat zou kunnen koppelen aan (voornamelijk) breiwerk.

In 2021 organiseren ze weer zoiets, maar dit jaar elke 2 weken een onderwerp. En je mag dit jaar het onderwerp helemaal zelf verzinnen, mits het maar begint met de letter van die 2 weken. Vorige en deze week is dat dus de A

Tja, dat klinkt aanlokkelijker. Zal ik mee doen? En zal ik dat wel een heel jaar gaan volhouden?
Geen idee, maar als ik er nu niet aan begin, zal ik later in het jaar ook zeker niet meer gaan aanhaken.

Dus.....de A. Ik heb nog geen Agenda voor 2021 (ja, op mijn telefoon, maar ik houd van zo'n papieren dingetje op zak). En zo is er de A van Aanhaken bij dit leuke initiatief. Maar ik kies voor simpelweg de A van Aanvang.

Aanvang van het jaar, Aanvang van deze Crea2021 en Aanvang van mijn nieuwe projecten.....
Haha, had ik gelijk een probleem, want ik had bij Aanvang van dit jaar 2 lopende projecten op de naalden, maar geen plannen voor een nieuw project.

Toch is het me gelukt om invulling te vinden voor de A! Ik heb het al eerder verteld, ik kijk weinig tv, maar als ik kijk, doe ik dat niet met mijn armen over elkaar. Afgelopen zaterdag keken we weer Wie is de Mol?. Ik had nog de Gardengate trui op de naalden, maar daarvan hoefde ik alleen nog de mouwen te breien, en daar zit meerkleurig breiwerk in. Niet iets wat je "blind" kan breien, en bij De Mol moet je toch echt steeds opletten. En dus..... startte ik een nieuw project!

Een paar sokken, gebreid met Lana Grossa Meilenweit 6Fach special. Sokkenbreisters weten nu, dat dit dikkere sokken worden (dat geeft die 6fach aan). Naalddikte 3-4, er zit 150 gram op een bol. 

Ik wilde graag mijn Knit Pro Nova cubics rondbreinaald, die ik al een tijdje geleden kocht, eens uitproberen. Altijd op zoek naar oplossingen om mijn fijne motoriek zo goed mogelijk te houden, kwam ik een keer deze naalden tegen. En ik las dat mensen met reuma baat hadden bij het gebruik hiervan. Deze Cubics zijn vierkant! Ja, het is een vreemd idee, want een breinaald is immers altijd rond. Maar deze is dus vierkant.
Ik hoop dat jullie het kunnen zien op de foto.

Mijn rondbreinaald is 120cm lang, met naalddikte 3,5. Eigenlijk dus gekocht om er truien of vesten mee te breien, maar ik besloot klein te beginnen, met sokken. En om goed te kunnen beoordelen hoe deze naald bevalt tijdens het gebruik, besloot ik mijn sokken eens een keer niet tegelijk te breien, maar stuk voor stuk!
Jullie zien het, de eerste sok was snel af. Ik heb het been wat langer gehouden, net geen kniekous. Want dit soort dikkere sokken zal ik natuurlijk vooral dragen bij koud weer, en dan is het wel zo prettig als mijn onderbenen ook warm blijven.

Dit paar is dus nog niet af. Ik zal jullie zeker nog wel een foto laten zien van het paar als ze af zijn. Morgen is de letter B alweer aan de beurt, vandaar dat ik dit berichtje toch nu vast plaats. Ik ben benieuwd of het lukt om elke 2 weken een onderwerp te bedenken met een bepaalde letter, daar ga ik in de loop van dit jaar vanzelf achter komen.

Oh, en als je nu je afvraagt hoe die vierkante breinaald bevalt: prima! Ik had verwacht dat het heel vreemd zou voelen, maar al na een paar naalden breien viel het vierkante me helemaal niet meer op. Ik heb die ene sok op 1 avond gebreid. Niet in dat uurtje Wie is de Mol? hoor, daarna nog gekeken naar Moltalk, en daarna nog wat zitten napraten. Maar ik heb geen last gekregen van mijn handen, polsen en/of ellebogen. En dat is fijn! Ik zal deze rondbreinaald zeker gaan gebruiken voor grotere projecten!


5 opmerkingen:

 1. Leuke sokken.
  Fijn dat die vierkante pennen zo bevallen.
  De link met de A snap ik nog niet, maar het kwartje zal wel een keer vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke sokken. Ze zijn erg mooi geworden. Ik haak ook vaak bij tv programma's, maar vaak van die programma's waar ik niet zo op hoef te letten.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn leuke sokken geworden met een mooi winters kleurtje. Fijn dat de vierkante pennen bevallen en dat je zo nog lekker kunt breien. Hopelijk zonder pijn. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, in 1 avond een sok af! Ik had nog nooit van vierkante breinaalden gehoord, fijn dat ze zo goed voor je handen zijn. Ik vond de link naar jouw blog bij Elizabeth, ik heb je ook in mijn lijstje gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom op mijn blog, leuk dat je me in je lijstje hebt gezet.
   Ik had ook nooit eerder van vierkante breinaalden gehoor, kwam ze bij toeval tegen, en wilde graag proberen of ze een positief effect hebben op mijn handen en polsen.
   In 1 avond een sok af met dit dikkere garen en deze dikkere naalden valt mee hoor, haha.

   Verwijderen