Volgers

zaterdag 2 januari 2021

02-01-21

                                                                 02-01-21

Twee-één-twee-één, leuke geboortedatum, niet waar?

Nu ken ik niemand die op het punt staat te bevallen, maar de datum viel me gewoon op.

Natuurlijk allereerst: voor jullie allemaal de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Dat jullie dromen mogen uitkomen, dat jullie voorspoed zullen hebben, en vooral gezond zullen blijven. 

Hebben jullie goede voornemens? Ik doe daar nooit aan, met een nieuw jaar. Als ik bedenk dat ik iets wil veranderen/verbeteren in mijn leventje, dan pak ik de koe maar gelijk bij de hoorns, en wacht niet tot een nieuwe week, maand of jaar begint.

Op creatief gebied heb ik ook geen plannen. Ik heb de afgelopen week gelukkig wat tijd gehad om lekker te ontspannen met een breiwerkje. Het wordt een vest, van groen/zwart garen met een glans (had mooi gestaan met Kerstmis, feestelijk, maar toen waren het nog bolletjes☺).

Ik denk dat ik dit jaar niet mee ga doen met de Sock Madness. Vorig jaar beviel het me goed om niet aan de wedstrijd mee te doen, maar wel mee te breien als cheerleader. Ik ben niet zo competitief, dus die wedstrijd was sowieso niet aan mij besteed. Ik vond het 2 jaar geleden wel grappig om te zien hoe ver ik kon komen in de wedstrijd, wetende dat veel deelneemsters geen verplichtingen hebben zoals werk en huishouden, en dus veel meer tijd beschikbaar hebben. Vorig jaar vond ik het leuk om de wedstrijd te kunnen volgen vanaf de zijlijn, en tegelijkertijd hetzelfde patroon te breien.
Maar.... voor de meeste sokken die worden gebreid, is het handig als je effen gekleurde garens gebruikt. De patronen, in de vorm van kabels, gedraaide steken enzovoorts, komen vaak beter uit in effen garens. Op dit moment heb ik niet veel effen sokkenwol in huis. Wel heel leuke bontgekleurde sokkengarens.

En ik heb zin om daar "gewone" sokken van te breien.

Over sokken gesproken, kijk dit nu eens! Allemaal sokken met een gat in de teen! Die 2 blauwe bovenin zijn de Smock Madness sokken, die breide ik maart 2019 met Lana Grossa Meilenweit.
De groen-blauwe sok breide ik afgelopen augustus met Lang Yarns Super Soxx Cotton Stretch, de sok onderin is de oudste, die breide ik al in 2016 van Schoeller + Stahl Sockina.
Ik verbaas me nog het meest over de sok links, die is gebreid van Rico Design Superba, en bevat een metalen (glitter)draadje. Daarvan had ik verwacht (gehoopt?) dat dat de teen van de sok sterker zou maken. Maar deze sokken breide ik pas 4 maanden geleden!

Ik heb vroeger leren sokken stoppen, en heb van allemaal nog garen liggen, dus ze kunnen worden gerepareerd. Maar ik vind het wel jammer dat dit gebeurt. 
Nu heb ik weleens gezocht op tips, hoe je dit kunt voorkomen. De beste oplossing zou zijn een stevig (naai)garen mee te breien in de teen (en de hiel, want die worden ook altijd snel dun). Dat wil ik zeker gaan proberen, maar ja, in die linker sok zit al zulk garen in de sokkenwol mee verwerkt, en dat heeft niet geholpen. 
Het is niet zo raar hoor, dat me dit gebeurt, ik draag natuurlijk op mijn werk veiligheidsschoenen (met stalen neuzen), en mijn stappenteller gaat op werkdagen altijd ruim over de 10.000 stappen heen. Maar ik vind het toch jammer dat de sokken zo snel kapot gaan.
Dus: heb jij een goede tip die werkt? Ik hoor het graag!

Zo, het is zaterdagavond, en straks begint het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?
We gaan er eens goed voor zitten, zien of we dit jaar de mol kunnen ontdekken (de afgelopen jaren kwam Sanne uiteindelijk steeds bij de juiste persoon uit, ik niet altijd 😏).

11 opmerkingen:

 1. Onze hele gezin is fan van Lakshmi, dus wij zaten al vroeg klaar om haar te zien. We waren pas nog naar een optreden van haar😍 vlak voor de lockdown. En ons gezin was de halve zaal😊. Bijna privé optreden dus.
  Ik weet dat mijn oma ook altijd een extra draad mee breide. Ik kan hem jammer genoeg niet meer vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van haar gehoord. Ik zit al in een tunnel hoor, zelfs al voordat de aflevering gisteren werd uitgezonden 😃. Ik denk dat het Marije is, maar sluit Lakshmi zeker nog niet uit.

   Verwijderen
 2. De eerste Molavond zit er weer op. De komende zaterdagen zullen we er weer braaf mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij ook! Ik houd niet zo van tv kijken, maar voor De Mol maak ik graag een uitzondering.

   Verwijderen
 3. Gelukkig nieuwjaar Anja! Wat een mooi draadje laat je zien. Ik ben benieuwd naar je vest. Zonde zeg van die gaten in je sokken. Als je er zoveel werk aan hebt gehad en dat ze dan zo snel stuk gaan, al denk ik ook dat die stalen neuzen de boosdoeners zijn, maar ja zonder die veiligheidsschoenen kun je niet werken natuurlijk. Succes met stoppen in elk geval. Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het vest schiet al op, er zit aan de voorkant een heel breed boord aan, daar ben ik nu mee bezig. Dan nog boorden aan de mouwen en het vest is klaar. Maar ja, gewoon weer werken de komende dagen, dus misschien kan ik het vest het volgende weekend af maken.
   Die veiligheidsschoenen zijn inderdaad verplicht op het werk.
   Ach, ik heb niet zoveel werk aan sokken breien hoor, en ik vind het heerlijk om te doen, maar ben wel op zoek naar steviger garen. De sokken die bij mij heel lang heel blijven, zijn gebreid met Drops Fabel, dus misschien daar maar weer naar terug keren.

   Verwijderen
 4. De beste wensen voor het nieuwe jaar Anja. Ik heb helaas geen tips voor je voor het stoppen van sokken want dat heb ik nog nooit gedaan haha.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, jij haakt mooie sjaals, daar hoef je geen gaten in de stoppen! Voor jou en je familie natuurlijk ook de beste wensen.

   Verwijderen
 5. Ik doe eigenlijk ook nooit aan goede voornemens. Ik hoop meestal op dezelfde voet verder te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is mooi, dat betekent dat je tevreden bent met hoe je leven nu verloopt!

   Verwijderen
 6. Voor jou ook een heel gezellig, gezond en creatief jaar gewenst. Wie weet kom je komende maanden vaker toe aan handwerken. Maar het moet ook geen verplichting worden, alsof al je creatieve plannen in je nek hijgen. Handwerken is toch vooral ontspanning.
  Jullie ook fan van Wie is de Mol?
  Wij zitten er ook weer klaar voor. Onze meiden zijn nu zo groot dat ze op kunnen blijven om het live te zien.
  En kijk je ook Heel Holland Bakt? In de aflevering van afgelopen week werd er bladerdeeg uit de vriezer ontvreemd. Ik zei: nu is het programma precies een combinatie van Wie is de Mol en HHB. :-))
  Jammer van de gaten in je sokken. Het zal komen door een combinatie van schoenen en wrijving. Is het nog mogelijk om aan de binnenkant van neuzen van je schoenen een dun laagje vilt te plakken? Een mens heeft zo zijn eigen manier van lopen, dan is het niet anders.
  Hartelijke groet,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen