Volgers

zondag 6 december 2020

Top2000 lijst gemaakt


De Top2000 van NPORadio2. Ik vind het altijd weer erg leuk om naar te luisteren. Heel veel "oh ja"-momentjes, leuke herinneringen die boven komen, genieten van muziek.

Nooit eerder stuurde ik zelf een lijstje in. Vanmorgen besloot ik om toch eens te kijken of het lukte een lijstje van maximaal 35 nummers op te stellen. Nou, dat lijstje was er zo, maar er stonden wel meer dan 35 nummers op..... dus dat werd nog eens goed luisteren welke ik nou echt de leukste, mooiste, ontroerendste nummers vind. En zowaar, ik heb een lijst van 35 nummers bij elkaar gekregen!

Sanne had ook al een lijst gemaakt, en het is grappig om te zien dat we best veel overeenkomsten hebben. Ik houd over het algemeen van wat steviger muziek, gitaar en drums (of andere instrumenten) moeten echt wel deel uitmaken van de muziek, wil ik er voor vallen. Ik ben zelf best muzikaal, zat jarenlang op het zangkoor van de muziekschool en op (electronisch) orgel-les. 

Min favoriete onderdeel bij turnen was de vrije oefening, turnen op muziek dus. Wat had ik graag bij de majorettes gegaan, maar dat mocht van mijn ouders niet omdat ik dan er heel ordinair bij zou lopen op straat (majorettes pakjes bedekten meer dan mijn turnpakjes, maar ja, mijn turnpakjes droeg ik natuurlijk niet op straat, of hooguit onder een trainingspak). 

Hebben jullie wel eens meegedaan en een lijst ingestuurd? Zou je nog mee willen doen dit jaar? Dat kan nog net, je hebt tot morgen om je favorietenlijst in te sturen. En 35 nummers hoeft echt niet hoor, minimum is 5 nummers.

Oh, zal ik een linkje neerzetten naar mijn lijst? Hier kun je hem vinden.

Fijne avond allemaal!


 8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke lijst heb je gemaakt. Ik zie dat je Eagles fan bent. In mijn lijst een aantal nummers die niet op de lijst stonden. Niet omdat ik verwacht dat ze in de Top 2000 komen, maar gewoon omdat ik ze mooi vind. Over een paar weken lekker gaan genieten van de muziek die langs komt. P.S. ik hoop op een andere nummer 1.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het liefste had ik alle nummers van The Alan Parsons Project erin gezet, haha. Ik kon inderdaad maar niet kiezen welk Eagles-nummer ik in mijn lijst zou zetten. Dus toen heb ik eerst de lijst samen gesteld, en er bleven 4 plekken over. Ik bedenk mu nu dat ik mijn eerst gekochte single er niet in heb gezet: Eye of the tiger. Nou ja, volgend jaar dan maar.

   Verwijderen
 2. Onze muzieksmaak komt ver overeen zie ik, de jongens van
  Racoon zijn zo goed, Bart ( de zanger) kom ik regelmatig tegen.
  Op de crematie van mijn moeder werden ook 2 van hun nummers
  gedraaid.
  Zowel mijn schoonzusje en jaren later ook mijn liefste vriendin,
  die beiden aan kanker overleden, kozen als afscheidslied het
  prachtige Old and Wise van The Alan Parsons Project.
  Ook een groot aantal nummers van jouw lijst zouden er bij mij
  zo op kunnen staan.
  Fijne week, Betsy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Old and Wise, wat een prachtig nummer om te kiezen als afscheidslied.
   Jij ook een fijne week gewenst!

   Verwijderen
 3. Ik heb nu voor het derde jaar mijn stemlijst ingestuurd. En ieder jaar staan er ook weer andere nummers in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik me voorstellen, ik weet nu al nummers die ik er ook nog wel in had willen zetten, en die volgend jaar misschien wel een plaatsje op mijn lijst krijgen.

   Verwijderen
 4. Ik heb er eigenlijk nog nooit aan meegedaan, maar leuk eigenlijk dat iedereen zijn voorkeur kan insturen. Blogger Sjoerd had zijn lijstje ook op zijn blog genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij ook de eerste keer hoor, maar zeker niet de laatste keer.

   Verwijderen