Volgers

zondag 29 september 2019

kringloop-gelukjes

Sanne en ik houden er wel van, rond snubbiken in een kringloopwinkel. Iets wat ik beslist niet heb meegekregen van thuis, want voor mijn ouders was er maar 1 ding waarvan het acceptabel was dat je dat "tweedehands" kocht, en dat was een huis!

Zo niet voor ons. Wij vinden het leuk om er rond te neuzen, en "schatten" te vinden. Toen we nog geen zicht hadden op een huurhuis, zagen we regelmatig iets staan in een kringloopwinkel, wat ik of Sanne "later" wel in mijn of haar huisje zou willen hebben. Maar wat we dan niet kochten, omdat we gewoonweg niet de ruimte hadden om het ergens op te slaan.

Hoe leuk is het dan nu, om schatten te vinden die wél mee naar huis mogen! Ik zal binnenkort eens wat dingen op de foto zetten, die we in de afgelopen weken hebben gekocht voor mooie, kleine prijsjes.
Gisteren gingen we ook weer even langs. We hebben een lijstje met spullen die we nog nodig hebben, en hoopten er weer 1 of 2 van het lijstje te kunnen afstrepen. Nou, dat is geweldig goed gelukt!
Daarover zal ik later deze week een apart blogje schrijven.

Maar als je rondstruint in een kringloop, loop je soms ook aan tegen koopjes, waar je niet persé naar op zoek was, maar die wel van pas komen.
Twee grote zakken vol waxine-lichtjes (ja, ik was alweer druk ze aan het uit sorteren toen ik bedacht dat ik nog geen foto had gemaakt).
De herfst doet weer zijn intrede, en het is zeker niet mijn favoriete seizoen, met al die regen en storm en de lagere temperaturen. Zeker, ik vind de natuur prachtig, al die kleurschakeringen aan de bomen, maar de rest...Dus maken we het extra gezellig in huis. Kaarsjes branden hoort daar voor ons bij. Maar echte kaarsen, dat vind ik toch best eng. Met in het verleden 5 honden in huis, was het dan altijd opletten of er niet eentje langs een kaars liep met een zwabberende staart. Kaarsen hoog zetten, of waxinelichtjes gebruiken was de oplossing. En alhoewel poeslief niet op de meubels klimt, vind ik het ook met haar veiliger om waxine-lichtjes te gebruiken.

In het vakantiehuisje gebruikten we veel waxinelichtjes, omdat we daarmee ook de extra kacheltjes warm hielden.
Dat is straks in ons nieuwe huis niet meer nodig, maar wat lichtjes laten branden is wel erg gezellig. Gisteren zagen we 2 grote zakken liggen, gevuld met waxinelichtjes. De prijs?
Daar mochten ze voor mee naar huis! Vanmorgen ze eens even uitgesorteerd. We hebben een houten opbergdoos, speciaal voor de lichtjes, uiteraard ook ooit gekocht in de kringloop:
Die zit nu helemaal gevuld met gewone lichtjes:
Maar er waren ook erg veel geur-lichtjes bij. Nu ruik ik vrijwel niets, dus voor mij maakt het geen verschil, maar Sanne houdt er wel van, en we kunnen voorlopig voorop:
We moeten nog meer van die houten opbergdozen hebben staan, maar die zitten al ergens ingepakt. Dus voor nu maar even in een plastic emmertje gedaan. Wordt je toch vrolijk van, op zo'n druilerige zondagmiddag:
Ik ga er maar snel wat aansteken, gezellig!

13 opmerkingen:

 1. Mooie kringloop vondst, dat geeft licht in donkere dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bofferd, daar kun je mee vooruit en gezellig nu het al weer vroeger donker is :) Fijne avond Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, dat was een bof om tegen aan te lopen. Jij ook een fijne avond!

   Verwijderen
 3. Hier ook zo'n kringloper.
  En sinds ik verhuisd ben ook lid van diverse weggeefhoeken op facebook.

  Wat een leuke doos.
  Ik heb ook een zwak voor houten doosjes en ladenkastjes.
  En waxinelichtjes kun je nooit genoeg hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij delen wij best veel van die "zwakheden",haha. Ik houd van opgeruimd, wordt kriegelig van rommel, dus daar wijd ik het dan maar aan dat ik zo'n zwak heb voor alles waar je iets in kunt opbergen.

   Verwijderen
  2. Opgeruimd wil hier maar niet lukken.😮

   Verwijderen
  3. haha, je bent in ieder geval goed op weg, de doosjes en ladekastjes heb je al...

   Verwijderen
 4. Dat was een heel goed koop. Daar zul Je lang plezier van hebben😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook, alhoewel, ik heb graag op meerdere plekken een lichtje branden, dus er gaan er elke avond wel een aantal doorheen.

   Verwijderen
 5. Ik heb maar eens bij-gelezen... Wat leuk dat je gaat verhuizen, en wat een mooi huis krijgen jullie! Super fijn is dit hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je weer terug in blogland bent, ik hoop dat jullie je draai weer wat kunnen vinden. Ja, we zijn heel blij met het huis! Echt superfijn!

   Verwijderen