Volgers

woensdag 30 mei 2018

oplossing van het raadseltje

Elizabeth vroeg zich af wat ik nu toch aan het maken ben. Ik had helemaal niet bedoeld om daar een soort van raadseltje van te maken, ik wilde gewoon eerst kijken of dat, wat ik in mijn hoofd had zitten, ook uit mijn handen zou komen.

De afgelopen dagen in vrije uurtjes steeds een beetje gedaan, en vanavond even op de foto gezet wat ik tot nu toe heb:
Ik had de slingers even buiten aan de waslijn op een rijtje gehangen. Toen ik weer naar binnen liep, zag ik dat ik er een paar vergeten was op de foto te zetten, dus ik heb al wat meer slingers dan jullie hier zien.

Het is echt een werkje om bij dit mooie weer te doen. Punnikmachientje in de handen en draaien maar.
En het ruimt zo heerlijk op!
In het weekend had ik mijn voorraad bolletjes en wolletjes eens doorgekeken, en heb toen alle kleine en grotere restjes met ongeveer dezelfde dikte bij elkaar gedaan in een mand.
In ons kleine huisje is het woekeren met de ruimte, en ik had bedacht om al die restjes door het machientje te halen, en dan een zitkussen te maken voor op de picknickbank.
Daarmee zou ik 2 vliegen in 1 klap slaan: 2 opbergdozen leeg en een kussen rijker.
Maar, dat plan is inmiddels veranderd.
Tijdens het draaien van het machientje kun je je gedachten lekker hun vrije loop laten gaan, en in plaats van piekeren dacht ik na over het zitkussen (goed, ik zat natuurlijk ook te piekeren, maar dat is nu eenmaal zo). En dat zitkussen leek me eigenlijk helemaal niet zo'n goed plan. Want zit dat nu wel zo lekker? En bovendien, dan moet ik al die strengen ook nog eens met de hand aan elkaar gaan zitten naaien, tegen de tijd dat het kussen af is, is de zomer voorbij!

Dat dat piekeren toch nog ergens goed voor is bleek nu maar weer. Want tja, we hebben in dit huisje 2 openslaande deuren, maar in een klein formaat. We hebben in de zomermaanden 1 deur openstaan. Een hordeur past dan niet, door het handvat van de andere deur, dat in de weg zit. We hadden de vorige jaren zo'n kattenstaart ervoor hangen. Dan wel een speciale, voor caravans, want laat ons deurtje nou precies zo'n afmeting hebben!
Alleen... in ons kleine huisje slaan wij geen "seizoens-artikelen" op, omdat we gewoon geen opslagruimte hebben. Dus in de zomer liggen de winterjassen en truien en snowboots en schaatsen enz. in onze woning in Zuid-Holland, en in de winter liggen de ventilator, kussens van onze buitenstoelen en ook het vliegengordijn daar.
Met het wisselen van de seizoenen wisselden wij ook de spullen om. Maar nu niet meer, want we kunnen niet meer in ons eigen huis. Dus: we hebben nu geen vliegengordijn hier hangen.
Kijk, en toen kwamen die gepunnikte slingers opeens goed van pas!

Ik ben nu dus allemaal slingers aan het punniken, die ik naast elkaar ga bevestigen aan een lat. Die hang ik dan voor de deur-opening, en voila: een vliegengordijn!
Om te zorgen dat de slingers ook allemaal goed strak blijven hangen, doe ik er aan de onderkant knopen/kralen aan. Die hebben we ook nog genoeg op voorraad liggen, dus al met al hebben we straks een gratis vliegengordijn én is er weer wat opbergruimte vrijgekomen!

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Nee, dat had ik echt niet kunnen raden hoor...
  Ik had het ook helemaal niet in verband gebracht met je punnikmolen.
  En nu hoop ik maar dat de vliegen er vandaan blijven, want misschien worden ze juist wel aangetrokken door die mooie draadjes...:)
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat laatste, daar had ik nu weer helemaal niet aan gedacht! Het schijnt dat blauw vliegen weert, en er zit gelukkig aardig wat blauw in verwerkt, dus we duimen!

   Verwijderen
 2. Wat een super goed idee :)
  Ja vliegen zijn ook dieren, maar niet mijn favorieten ;)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Buiten mogen ze van mij rondvliegen hoor maar binnen liever niet, zeker niet als ze steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk project om alle resten op te maken en wolletjes waar je toch nooit wat mee gaat maken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut waar! Eerst zocht ik wat kleinere restjes uit voor een kussen, maar inmiddels heb ik er zelfs hele bollen bij gepakt die al de nodige jaren liggen te wachten om verwerkt te worden, maar waar ik eigenlijk geen leuk project mee kan bedenken. Nu dus toch een nuttig doel voor gevonden.

   Verwijderen