Volgers

maandag 12 maart 2018

fijne dag


Wat een heerlijk weertje vanmiddag! Vanmorgen begon de dag hier grauw, en het heeft nog behoorlijk geregend. Maar nu schijnt er een flauw zonnetje, en is het droog.
Lekker even wat raampjes open gezet, luchten die boel!
En ook nog even bezig geweest in de tuin, en het blad wat op het terras was gewaaid, opgeveegd.
Zo, dat ziet er weer netjes uit!

Gisteren ging ik verder met de muts. De rand wordt gebreid op naalddikte 2½. Het gaat ontzettend traag, omdat je echt bij elke steek van draad moet veranderen. Dus 1 steek recht (insteken in de achterste lus), kleur wisselen en draad naar voren halen voor 1 averechte steek, draad weer naar achteren, kleur wisselen 1 steek recht enz.
Maar zoals gezegd, ik heb er geen haast mee, zal de muts (hopelijk) pas ergens laat dit jaar nodig hebben.
Na de band ga je op naalddikte 3 breien. Bovendien heb je dan alleen nog te maken met rechte steken. En dat gaat een stuk vlotter. Ik heb er gisteren niet eens zo lang aan gewerkt, maar toch is clue 2 ook al af. Nu komt een patroon over 17 naalden, met bloemetjes erin gebreid.
Leuk, ik denk dat ik vanavond maar eens aan ga beginnen.
Nu nog even lekker wat buiten aan de slag. Dochter is vandaag bijtijds thuis, dus misschien dat we nog even een wandelingetje gaan doen voordat we gaan eten.
Wat heerlijk vind ik dat toch, als de dagen weer lengen en je weer meer buiten bezig kunt.

1 opmerking:

  1. Het wordt wèl heel mooi, Anja! Als ik met twee kleuren brei, dan neem ik de ene kleur links en de andere rechts. Het is even oefenen met omslaan (eigenlijk pik je de draad meer op met je naald), maar het werkt echt fijn.

    BeantwoordenVerwijderen