Volgers

maandag 26 december 2016

kerst feest?

Vandaag is het 2e kerstdag, en aangezien ik in een bouwmarkt werk, betekende het voor mij ook een werkdag. Ongelooflijk, wat een gemopper van mensen!

Mopperen omdat we pas om 12 uur open gingen en al om 5 uur weer dicht gingen, net zoals elke zondag. Ja duh, het is kerstfeest, mogen we dan de openingstijden van een feestdag aanhouden?!
(eerste kerstdag en nieuwjaarsdag zijn de enige 2 dagen per jaar dat we gesloten zijn)

Maar ook mopperen dat het toch schandalig is dat "ze" ons met kerst laten werken. Ja serieus, heel wat mensen die de winkel binnen lopen, en doodleuk vertellen dat ze het schandalig vinden dat wij met kerst moeten werken, en dat "de hoge heren" zelf lekker vrij zijn. Tja, als je er zo over denkt, wat doe je dan bij ons in de winkel, denk ik dan. Want alleen als er geen klanten komen op zo'n dag, zullen die hoge heren een volgend jaar misschien overwegen om de winkels dicht te houden met kerst.
De AH hier in de buurt was gisteren en vandaag open, en al zou ik iets zijn vergeten voor ons kerstmenu, zou ik niet naar de appie zijn gegaan, omdat ik dus tegen die idiote openstellingen ben. Net zoals ik absoluut niet naar een winkel ga op zondag. Ik vind dat 6 dagen per week voldoende is om je boodschappen te doen, die ene dag per week mogen van mij alle winkels dicht blijven.
Natuurlijk zijn er genoeg beroepen die 24 uur per dag, 7 dagen in de week doorgaan, want politie/brandweer/gezondheidszorg zijn zaken die altijd beschikbaar moeten zijn (vind ik), maar dat winkels 7 dagen per week open moeten zijn vind ik onnodig.

Er kwamen ook heel veel mensen in feestelijke kleding, die nog even bij ons binnen kwamen, zodat de kinderen even hun energie kwijt konden, voordat ze naar opa-en-oma-nummer-2 zouden gaan. Duh?! Het was een zeer onstuimige dag hier in het noorden van het land, ga lekker met de kinderen naar een bos of park, en ga lekker met ze in de storm wandelen! Veel gezonder (en gezelliger denk ik).

Echt, het is kerstfeest en ongeacht of je hierbij de geboorte van Jezus viert of dat het je vooral om het gezellig samenzijn en samen eten gaat, laat het toch vooral een feest zijn!

Vandaag was een dag waarop ik mij heel vaak verbaasde over het gemopper van zoveel mensen.
Ik wens al die mensen wat rust en vrede toe, en wat mildheid.
Zelf heb ik genoten van een rustige, gezellige 1e kerstdag met mijn gezinnetje, lekker gekeken naar de 3 Hobbit-films, lekker maar eenvoudig gegeten, en genoten van elkaars gezelschap.
En dat laatste gaan we nu vanavond ook fijn doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten