Volgers

zaterdag 9 december 2023

Wanten

 Ongelooflijk, het is nu buiten 7 graden. PLUS 7 graden bedoel ik dan hè!
Ik weet het, een groot deel van mijn lezers heeft in de afgelopen weken geen vlokje sneeuw zien dwarrelen, maar hier in het noorden van het land was het Winter Wonderland!


Ik vind een winterlandschap echt prachtig om te zien hoor. En ik genoot van de omgeving als ik naar mijn werk reed. Maar helaas had ik geen tijd voor een winterwandeling, dus de enige foto's die ik nam van de sneeuw, zijn gemaakt op mijn werk 🌞.

Elke werkdag startte met de kerstbomen, de apparaten voor de netten en de straat ontdoen van de sneeuw. Maar voordat ik naar mijn werk vertrok, moest ik elke dag de auto sneeuwvrij maken. Ik heb zo'n veger met een lange steel, dus het is een werkje van niks, maar.... mijn handschoenen kwamen in aanraking met de sneeuw, en dat smolt, zodat ik natte, koude handen kreeg 🙁😢. Ik heb vingerloze handschoenen met van die flappen die ik over mijn vingers kan doen, en antislip, zodat ik ze ook tijdens het autorijden kan dragen. Ik ben nu eenmaal een koukleum.

Nu had ik nog een restje liggen van een shawl die ik graag draag. Het is al een ouwetje, volgens Ravelry gebreid in 2012, met de Entrelac-techniek:


Handig, zo'n Ravelry-naslagwerk met foto's!

Dit had ik nog liggen:

Het was even puzzelen, maar het is me gelukt om er 2 (min of meer) gelijke wanten van te breien:


Ze zijn heerlijk warm, en ik heb ze bewust flink ruim gebreid, zodat ik ze kan aantrekken over mijn handschoenen. Ik maak de auto sneeuw- en ijsvrij, en als ik in de auto ben gestapt, trek ik ze uit. Dan heb ik droge, warme handen om mee te sturen, hoe fijn is dat!
Het was een werkje van niks (het uitzoeken van 2 gelijke stukken nam meer tijd in beslag dan het breien van de wanten). Geen patroon voor gebruikt, gewoon gebreid zoals ik mijn sokken ook altijd brei, beginnend met Judy's Magic Cast-on. (op y.outube zijn er heel veel filmpjes te vinden die je laten zien hoe je dat doet).
Eigenlijk gewoon sokken breien, behalve dat je op een bepaald moment een paar steken afkant, en in de volgende toer weer opzet, zodat je er later een duim aan kunt breien. Geen hiel nodig, gewoon een boord breien, en dan de steken rondom het duimgat opnemen, en een rondje breien totdat de duim lang genoeg is. Afkanten en klaar!

Ik ben zelf erg blij dat de kou weer even weg is, want ook al levert de sneeuw prachtige plaatjes op, mijn lijf houdt nu eenmaal van warmte en droogte, niet van kou en vocht.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!




9 opmerkingen:

  1. Slim opgelost.

    Hier was er voornamelijk mist (ook mooi)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier een aantal keren aangevroren mist aan de bomen, zo mooi om te zien!

      Verwijderen
  2. Wat een mooie plaatjes van de sneeuw, het enige wat ik hier gezien heb is regen, regen en nog meer regen, ook nu weer. Het waait ook hard nu.
    Dinsdag moest al om 4 uur 's middags het licht aan, zo donker was het.Ik hoop deze winter toch ook nog wat sneeuw te zien. Voor nu blijven we maar lekker binnen, gezellig bij de Kerstboom. Ik ga een paar polswarmers opzetten..
    Fijn weekend,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt altijd een tochtje naar het noorden van het land ondernemen, ik zal het mijn lezers laten weten als we weer sneeuw hebben 😊. Polswarmers, ik ben benieuwd! Jij ook fijn weekend.

      Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie witte plaatjes, maar ja, daar hoort dan weer wel auto schoonmaken bij.
    Slim dat je iets grotere wanten hebt gemaakt als óverwanten.
    En ja, Ravelry is een handig naslagwerk óók om weer even een foto te vinden.
    Even wat anders: heb je gezien dat het patroon van de Gingham Mittens online is?
    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, heb ze al bij mijn favorieten gezet, maar wil echt eerst me door mijn WIP's heen werken, dat geeft rust.

      Verwijderen
  5. Goed idee om ze groter te breien, zodat ze over de andere heen kunnen! Die ga ik onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen