Volgers

vrijdag 7 januari 2022

07/01/2022 Soms moet je gewoon niet verder zoeken

 Soms moet je gewoon niet verder zoeken 👀.

Afgelopen week liet ik jullie de sjaal zien die ik was gaan haken, leuk patroon maar natuurlijk veel te smal 😀

Toen we gisteren gingen wandelen, trok ik mijn rode jas aan, en greep zomaar, random, een sjaal van de stapel boven de kapstok. 

En kijk eens: 

Oh, zo lastig, foto's maken als de zon zo fel schijnt. Maar ik klaag niet, het was heerlijk wandelen in de zon 😎

Er zitten veel kleuren in de sjaal, waaronder rood, en dat is precies dezelfde tint rood als van mijn jas! Ik hoef helemaal geen nieuwe sjaal te maken, ik heb al eentje die prima bij mijn jas past!
Bovendien, ik ben een herfst-type, herfstkleuren staan mij veel beter dan grijs of blauw (ja, de blauwe bollen die ik jullie liet zien combineren prima met het grijze garen en mijn rode jas, maar minder met mijzelf 😉).

Het garen gebruikt voor deze sjaal is Zitron Opus 1, gekocht bij Astrid's Dutch Obsession toen de winkel nog in Zwolle zat. Het werd verkocht als kit, dus garen en patroon samen.
Sanne wilde deze graag voor haar verjaardag, ze fietste elke dag over een dijkje naar haar school, ze kon wel een warme sjaal gebruiken (we spreken over lang geleden, het jaar 2012!).
We zouden het kopen bij hun kraam op de handwerkbeurs, maar ze hadden de pakketten niet bij zich. Wel nog op voorraad in de winkel, zo werd ons verteld. We kregen een plattegrondje mee, hoe we naar de winkel konden lopen
, en dus liepen we vanaf de IJsselhallen naar de binnenstad. Toen kenden we Zwolle nog niet, we konden natuurlijk niet weten dat Sanne er een paar jaar later zou gaan studeren, maar wat vonden we het een gezellige binnenstad!

De techniek van het "blokken breien" heet Entrelac. Het ziet er ingewikkeld uit, maar dat valt reuze mee, zoals met alles, je moet het even leren, en dan spreekt het voor zich. 

Hier nog wat foto's van mijn Ravelry-pagina voor deze sjaal:

Zo zagen de strengen eruit (ik heb er 3 gebruikt voor de sjaal)

Dit was het breiwerk, terwijl ik er nog mee bezig was. Het waren maar liefst 500 steken, dat paste helemaal niet op 1 rondbreinaald, ik had er 3 in gebruik!
Lang leve Ravelry, leuk om zoiets weer eens terug te lezen! 

Ik weet nog dat we het garen best duur vonden, 15 euro voor een streng, de sjaal kwam dus op 45 euro! Pft, maar goed, vandaar ook dat ze hem voor haar verjaardag kreeg. Maar als ik nu kijk, bijna 10 jaar later, en zie hoe goed de sjaal er nog uit ziet, hoe zacht en warm het garen nog altijd is, dan bevestigt dat weer het gezegde "alle waar naar zijn geld". 

Nu ik, na een paar heel vervelende jaren, in een fijn huis woon, een leuke baan heb, er financieel gewoonweg goed voor sta, heb ik besloten om de wijze les die Sanne mij altijd voorhoudt te gaan volgen. Zij zegt altijd, dat ik mezelf eens wat meer moet gunnen. Handwerken is mijn hobby, en een hobby mag geld kosten. Net als kleding, als je mooie kleding draagt waar je je goed in voelt, dan straal je dat ook uit. En als ik mijn hobby handwerken kan combineren met het maken (en dragen) van mooie kleding, dan geeft dat een goed gevoel. Maar een nieuwe sjaal heb ik niet nodig, ik ga deze sjaal dragen!



8 opmerkingen:

  1. Ik vind het een prachtige sjaal! Hij doet me denken aan het liedje 'Coat of many colours' van Dolly Parton.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben het liedje eerst eens gaan beluisteren, kende het niet, maar begrijp helemaal jouw associatie!

      Verwijderen
  2. Nog een prachtige sjaal. Ook helemaal niet gepild ofzo. Leuk zo'n herontdekking. Ik had het toen mijn dochter trouwde. Ik had jaren een geleden een duur zwart jasje gekocht, wat toch niet zo makkelijk te combineren was als ik dacht. Voor de bruiloft had ik een heel leuke jurk maar ik zocht me een ongeluk naar een bijpassend jasje. Dat bleek gewoon in mijn eigen kast te hangen. Dat zwarte jasje wat ik al 5 jaar had.

    Groet, Elly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn, zo'n herontdekking! En leuk om op zo'n speciale gelegenheid te kunnen dragen.
      Nee, de sjaal is helemaal niet gepild, wel veel gedragen en regelmatig gewassen op een wolwasprogramma. Dan zie je maar weer dat kwaliteit loont.

      Verwijderen
  3. Oh, die sjaal is beeldschoon bij je jas! Je bent meteen uit de brand.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms moet je er letterlijk tegenaan lopen om het te zien 😀

      Verwijderen
  4. Wat een prachtige sjaal, fijn dat hij perfect bij je jas past!

    BeantwoordenVerwijderen