Volgers

zaterdag 4 juli 2020

Blauwe Meilenweit Soja Sky sokken

Ik kan toch zo genieten van de natuur hier in Drenthe.
Als je, na een drukke dag op het werk, naar huis rijdt, het motregent, en dan zie je het frisgroene gras, de prachtige bloemen in de bermen, en op meerdere plekken, vlak langs de weg, staan er reetjes te grazen van de opgefriste gras. Genieten met een hoofdletter G!
Hierboven al een oude foto, uit 2018.
De 2e bol van links, had ik voor aanvang van de Sock Madness dit jaar in gelijke delen gesplitst.
Samen met wat restjes (bovenin) zouden dit weleens SM-sokken kunnen worden. Maar er was geen patroon bij, waar ik dit bontgekleurde garen geschikt voor vond.
Dus breide ik, na de ingewikkelde patronen van de SM, een lekker simpel paar sokken.
Ik heb er wel delen uit geknipt, omdat ik die qua kleur niet vond passen bij de harde kleuren die er verder in de bol zaten.
Het past beter bij ecru en zalmkleurig garen. Dat zullen jullie vast binnenkort een keertje zien langskomen. Maar voor nu: ik heb er een nieuw, vrolijk gestreept stel sokken bij!
Ik wens jullie een heel fijne zondag (alhoewel er herfstig weer wordt voorspeld, geeft niks, binnen kan ik me ook prima vermaken, misschien dat volgende paar sokken opzetten?)

6 opmerkingen:

 1. ze zijn weer prachtig !! en de kleuren passen ook zo goed bij elkaar !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, die andere kleur viel in de bol niet op, maar toen ik het ging gebruiken stak het zo af bij de rest, dat ik besloot het eruit te knippen.

   Verwijderen
 2. Wat ik mij al een tijdje afvraag.
  Als je inbreit of met restjes breit of zoals je nu zegt, stukken er tussen uit haalt, dan zit je dus met heel veel aan en afhechtingen.
  Hoe werk je dat weg zonder dat je er met dragen last van hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zijn diverse technieken voor, bijvoorbeeld de onzichtbare knoop (magic knot) of de Russische knoop. Google daar maar eens op, genoeg y.tube fimpjes over te vinden. Voor sokken is mijn voorkeur om te wisselen aan de zijkant (daar komt het minste druk op de steken te staan bij het dragen, en voel je er niets van). Ik leg 1 enkel knoopje, dus draden 1 keer om elkaar heen slaan, en dan brei ik verder. Later weef ik die draadjes met een stopnaald weg. Stel ik ga van rood naar wit, dan weef ik het rode eindje terug naar rechts, tussen de rode steken, en het witte naar links, tussen de witte steken. Je voelt er niets van, en het is me in heel veel jaren sokken breien nog nooit gebeurd dat een draadje los kwam.

   Verwijderen
 3. Eindelijk kregen wij afgelopen dagen ook regen en ziet het er
  buiten fris uit,het waait nu hard, maar ik hou wel van wind.
  Ik las, dat er veel vakantiedrukte verwacht wordt in Drenthe,
  dat wordt filefietsen!
  Je sokken zijn leuk geworden, gisteren kwam ik langs de wolwinkel
  en zag veel mooie sokkenwolletjes liggen, daar wordt ik altijd
  een beetje hebberig van, ben maar snel doorgelopen.
  Jij ook een hele fijne zondag
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las gisteren toevallig, dat Groningen en Drenthe de regio's zijn met de minste Corona-besmettingen, niet alleen in Nederland maar zelfs in West-Europa. Heel eerlijk gezegd mogen dit jaar wat mij betreft de toeristen wel wegblijven. Maar het is soms inderdaad alweer filefietsen geblazen. Op de provinciale wegen is het altijd goed te merken als er toeristen rijden, veel hebben nog altijd niet door dat de groene baan over het midden van de weg betekent dat je er 100 km/uur mag rijden. Ach, ik begrijp best dat mensen zo hard niet willen rijden, omdat ze dan niet goed de mooie omgeving kunnen zien.

   Verwijderen