Volgers

zondag 1 december 2019

December - Advent

Vandaag begint alweer de laatste maand van het jaar. Wat is dit jaar snel voorbij gegaan!
Br, het is een gure dag. De mist is aangevroren op daken en heggen, en de gezamenlijke tuin die tussen onze huizen wordt aangelegd (en waar afgelopen vrijdag heel veel plantjes in de grond zijn gezet) ligt er wat troosteloos bij:
Ik zal daar binnenkort eens een apart blogje aan wijden. Het was een grasveld met een paar bomen en wordt nu omgetoverd tot een ware vlindertuin!

Ach, die aangevroren mist heeft ook wel weer wat. Misschien gaan we nog wel een blokje om, maar we hebben geen verplichtingen vandaag, dus wie weet blijven we de hele dag lekker warm binnen.

Vandaag is het ook eerste Adventsdag. Advent komt uit het Latijn en betekent (weder)komen. In de adventsperiode wordt in de kerken de komst van kindje Jezus gevierd, zowel als de verwachte wederkomst van Jezus. 
Voor niet-gelovigen is advent "iets met kalenders".  Voor Sanne kocht ik een cadeau:
De adventskalender van Yves Rocher. In reviews zag ik lovende woorden staan over voorgaande jaren, en op de website stond ook precies wat er in zit, en dat vond ik het geld wel waard.
Vandaag mag ze het eerste cadeautje uitpakken.

Al even geleden kocht ik ook een adventskalender bij Ikea:
Deze kostte me €10,95. Omdat er 2 cadeaukaarten in zitten, die elk een waarde hebben van tenminste 5 euro, kost het me uiteindelijk maar 95 cent. Daar heb je dan 24 chocolaatjes voor, 2 cadeaukaarten en een hoop lol! 
Sanne is groot fan van Ikea en heeft ook nog wel wat dingen op haar verlanglijstje staan. Ze kocht laatst zelf ook nog maar een adventskalender, dus nu hoeven we niet elke dag te vechten wie de Belgische bonbon die dag krijgt (lol).

Ik ga maar eens de schone was in de kast leggen en er zijn nog wel wat kleine klusjes die ik vandaag wil doen. Maar ik denk ook zomaar dat er vandaag lekker veel tijd besteed gaat worden aan handwerken, lekker op de bank, dekentje over mijn schoot, warme chocomel binnen handbereik, wat wil een mens nog meer?!

Aanvulling: ik kreeg ook een mail binnen van Drops garen, zij hebben een adventskalender waar je elke dag een deurtje kunt openen voor een gratis patroontje. Ik zag het op hun website (garnstudio.com) niet staan, dus voor iedereen die interesse heeft hier de link naar het eerste deurtje.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag en een mooie laatste maand van het jaar!

5 opmerkingen:

 1. Fijne zondag en geniet van het Ikea verrassingspakketje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, zondag de eerste genomen, maar gisteren helemaal vergeten! Ik was ook pas tegen tien uur thuis, heb er niet meer aan gedacht.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dat heb je goed gezien! Voor het eerst van mijn leven woon ik in een huurhuis, ik zag daar best tegen op, maar tot nu toe bevalt het heel erg goed!

   Verwijderen
 3. owww wat leuk een soort vlindertuin !! dat zal wel bomvol bloeiende planten komen te staan a.s. voorjaar en zomer !

  BeantwoordenVerwijderen