Volgers

woensdag 7 augustus 2019

vlooien!

Ik vertelde jullie al eens over onze poes, en dat ze graag bij goed weer buiten is, maar alleen als ze is aangelijnd (hier kun je dat verhaal teruglezen).

En ook vertelde ik jullie al eens dat we een egeltje in onze tuin hadden, die erg graag rondloopt op ons terras. Ik had hem/haar een ander plekje gegeven, in een bosrijk stuk van de camping.
Afgelopen week hoorden we 's avonds wat geritsel, en ja hoor, daar stapte meneer of mevrouw egel weer ons terras op. ARG! Natuurlijk geen idee of het dezelfde is, en ja, ik weet het, ze zien er zo schattig uit, maar ik hoef ze niet op mijn terras, want het zijn enorme vlooienbalen!
(foto van het internet geplukt, ik kan geen gegevens van de fotograaf vinden, mocht jij dat zijn/weten, laat het me weten!)

Poeslief krijgt altijd al wel zo'n pipetje tegen vlooien in haar nek, en 1 of 2 keer per week wordt ze met een kammetje gecontroleerd op vlooien, maar dat doen we nu maar weer elke dag! Nog niets gevonden, ik hoop dat dat zo blijft!

6 opmerkingen:

 1. oh egeltjes zijn zo leuk ;) maar wat kunnen ze een lawaai maken hè.
  Toen wij nog coniferen als schutting hadden woonde er een daar onder. Nu hebben we een houten schutting en is-ie verhuisd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen we nog een hele grote tuin hadden, vond ik het geen enkel probleem dat daar een egeltje woonde. De honden liepen in een ander deel van de tuin, en hadden nooit vlooien. De jongen van egels kunnen echt heel hard schreeuwen. We hadden rondom onze tuin sloten, en een keer was mama aan de overkant beland en begrepen de jongen niet hoe ze bij haar moesten komen. Mens, wat een herrie maakten ze!

   Verwijderen
 2. Vond egeltjes altijd heel schattig...tot ik een video op een kippengroep zag hoe ze kippen achterna jaagden en ze opaten via hun cloaca....vind ze sindsdien iets minder schattig !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hun snuitje vinden mensen vaak schattig, ze ogen een beetje aandoenlijk, maar schijn bedriegt!

   Verwijderen
 3. Deze week was de poes in rep en roer toen ze naar buiten keek,
  ik keek even mee om te zien wat er aan de hand was, liep er
  een egel in de tuin, ik wist helemaal niet, dat het zulke
  vlooiebalen zijn.
  Af en toe is er ook een grote pad, dat vind ik echt hele
  vieze beesten.
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, egels staan echt stijf van de vlooien! Vanavond scharrelde meneer of mevrouw weer over ons terras. Ze zien er schattig uit misschien, van mij mag hij/zij snel verhuizen!

   Verwijderen