Volgers

vrijdag 21 september 2018

het is weer voorbij...

...die mooie zomer!
Hagel, donder en bliksem, wat een omslag in het weer vandaag!

Maar normaal voor de tijd van het jaar, tussen mijn verjaardag en die van mijn vader zit precies 2 weken. En ik had altijd mooi zomerweer, en als hij jarig was, was het in die tussentijd "opeens" herfst geworden.

Jullie nog leuke plannen dit weekend? Ik wens jullie allemaal een leuk weekend!

11 opmerkingen:

  1. Oh!
    Hagel heb ik nog niet gezien wel veel wind en regen.
    En zo ver zitten we toch niet eens uit elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Al die witte "korreltjes" op de foto zijn hagelstenen, de tuin zag er gisteren aan het begin van de avond behoorlijk wit uit! En in de middag en avond hadden we ook flinke klappen van het onweer. Ja, hemelsbreed hoeft het niet veel te schelen hoor, om toch een heel ander weerbeeld te hebben. Hier bij ons schijnt de Hondsrug nogal wat invloed te hebben op het weer.

      Verwijderen
    2. Hier schijnt de Lemelerberg van invloed te zijn.
      Hoe precies weet ik niet.
      Ik heb de berg ook nog niet gezien. 😂😂

      Verwijderen
    3. Ha ha, nou, mijn dochter heeft die "berg" wel gezien hoor! Ze heeft afgelopen zomer bij een vriendin gelogeerd die daar woont, en toen hebben ze o.a. een mooie wandeling gemaakt daar. Ze vertelde dat het een mooi natuurgebied is, en we willen er zeker eens een keer gaan wandelen samen.

      Verwijderen
    4. Ik hoop er ook een keer te wandelen, maar het is moeilijk bereikbaar zonder auto.

      Verwijderen
  2. Bij ons viel het gisteren erg mee. We hadden 's morgens en 's avonds regen en daar tussenin was het zonnig en droog. Er stond wel veel wind.

    Vanmiddag moeten we naar een verjaardag en voor de rest hebben we nog geen plannen.

    Jij ook een fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen ik vanmorgen even naar de supermarkt fietste, lag het fietspad bezaaid met afgevallen blad en takken, echt een heuse storm hadden we hier gisteren. Op ons dak liggen van die platen in de vorm van dakpannen, als daar de hagel op klettert kun je elkaar bijna niet meer verstaan. Poeslief was blij dat dl al thuis was toen het begon te hagelen, ze kroop lekker dicht tegen haar aan op schoot!

      Verwijderen
  3. Ja, het weer gaat nu toch echt een beetje veranderen. Ik ben geen fan van de herfst, maar helaas. Vooral het vroeg donker worden vind ik niks.
    Vandaag hebben we veel regen gehad, gisteravond wat onweer en overdag best wat wind... We eten maar weer binnen!
    Fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zo'n dingetje wat ik zo jammer vind als het herfst wordt: het weer binnen eten. Met een picknicktafel onder een afdak kunnen we in principe het hele jaar buiten eten, maar in de herfst en winter trekt het niet om daar te gaan zitten. Ik ben ook geen fan van herfst, al die regen en weer vroeg donker. Het regent hier al de hele dag en het ziet er niet naar uit dat het vandaag droog gaat worden. Ach, binnen vermaken we ons gelukkig ook prima.

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Ik las deze week op diverse blogs dat mensen blij zijn dat die warme zomer voorbij is, en dat de herfst nu begint. Okay, ieder z'n ding, maar voor mij hoeft de herfst niet!

      Verwijderen