woensdag 5 juni 2024

Boudicca sokken zijn goedgekeurd


De Boudicca sokken, voor ronde 1 van Supersock World Championship, zijn klaar en goedgekeurd!


Het is een leuk patroon om te breien. Er zijn 3 charts, dat zijn teltekeningen die je moet gebruiken om het juiste patroon te krijgen. De voorkant loopt over 16 toeren, die je minimaal 8x moet herhalen. De achterkant loopt over 34 toeren, die je minimaal 2x moet herhalen. En tussen die charts in brei je aan beide kanten de 3e chart, die over 4 toeren loopt.


Ik brei mijn sokken bij voorkeur 2 tegelijk, en deed dat bij deze ook tijdens het breien van de benen en de voeten en tenen. Toch heb ik ergens een foutje gemaakt, en 4 toeren herhaald aan de voorkant. Die fout ontdekte ik pas na het breien van de hielen en gussets. En heel eerlijk gezegd, de fout valt totaal niet op. Hierboven een close-up foto waar ik de kabelnaald door de extra gebreide toeren heb gestoken.
Ik had aan beide kanten een toerentellertje op mijn naald gedaan, zodat ik goed bij kon houden welke toer ik voor moest breien en welke achter, maar toch ging het mis.

Ze zijn al heel oud, maar ik vind ze beter werken dan zo'n klikkertje. Die laatste vergeet je gemakkelijk, maar deze zitten om je naald, die kom je dus elke toer tegen, en moet je omzetten naar je andere naald. De kans dat je dan vergeet hem een nummertje op te schuiven is een stuk kleiner.

Ik ben een perfectionist, die zichzelf probeert aan te leren "goed genoeg is goed genoeg". En ik breng dat nu in de praktijk, want ik besloot om niet alles weer uit te halen, om die 4 toeren te verwijderen (geeft zichzelf een schouderklopje 😃).
Heel eerlijk, ik moet echt heel goed zoeken om de fout terug te vinden in de sokken.


En zo is er toch nog een voordeel te bedenken aan thuis zijn en nauwelijks iets kunnen doen (onder het motto "het glas is half vol, niet half leeg"): mijn sokken zijn af! En ze werden binnen 10 minuten goedgekeurd!!

Deze ronde loopt 2 weken, er zijn nog 9 dagen te gaan, dus de deelnemers hebben nog alle tijd om de sokken te breien. Dit is één van de redenen waarom ik SWC zoveel leuker vind dan Sock Madness. Daarbij krijg je een patroon, en moet je eigenlijk wel als een gek gaan breien, wil je op tijd klaar zijn en doorgaan naar de volgende ronde. En bij een patroon dat uitdagingen heeft, gaat er dan voor mij persoonlijk de lol wel een beetje af. Dan zit je heel fanatiek te breien, verre van een ontspannend breitje, waar ik zo van houd.

Bij SWC gaat het vooral om het plezier van gezamenlijk breien aan hetzelfde patroon, elkaar helpen als er vragen zijn, en als het je even niet goed uitkomt qua tijd of je vindt de 2 patronen waaruit je kunt kiezen beide niet leuk, dan kun je ervoor kiezen een ronde over te slaan. Je behaalt dan natuurlijk geen punten voor je team, maar in tegenstelling tot SM, lig je er niet gelijk uit, je kunt gewoon weer aanhaken. Het is dus veel minder een wedstrijd (waar ik helemaal niet van houd, ik ben niet competitief), het is vooral een gezellig samenzijn, zeg maar een grote theekrans van breisters. En aangezien ik in mijn directe omgeving geen breisters heb, is dit erg leuk.



 

8 opmerkingen:

  1. Heel mooi patroon! Handig zo'n toerentellertje (toch wel heel licht?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ze wegen echt niks, je merkt echt niet dat je ze op de naald hebt zitten.

      Verwijderen
  2. Dat zou ook mijn voorkeur hebben, ik vind meedoen leuker als winnen. Je sokken zijn prachtig! Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ze passen perfect, dat is meestal nog wel een dingetje bij die wedstrijden, je moet dan natuurlijk wel allemaal aan dezelfde minimum eisen voldoen. Maar met een dunnere naald kwam het dit keer prima uit.

      Verwijderen
  3. Die tellertjes moet ik ook nog ergens hebben.

    Je sokken zijn weer erg mooi.
    Dat garen is echt prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond het garen ook prachtig, te mooi om sokken van te breien. Maar ja, 5 jaar later, en met een paar mislukte pogingen het in iets anders te verwerken, toch maar sokken van gebreid. Ze zitten heerlijk, en het garen lijkt wat steviger dan de sokkengarens die je hier in Europa kunt kopen, dus hopelijk gaan ze lang mee.

      Verwijderen
  4. Allereerst: wat rot dat je geopereerd moet worden! Maar ik kan me voorstellen dat je het maar zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben, want al die pijn is vast nog veel erger.
    Wel fijn dat je toch nog kunt breien, dan heb je in ieder geval wat te doen.
    Ik zie dat je weer met een 'madness' achtig iets meedoet maar dan zonder de stress van moeten. Dat lijkt me een stuk relaxter breien. En inderdaad, samen aan hetzelfde patroon werken en elkaar helpen is veel beter voor de mens!
    Sterkte met je rug!
    Marjan (Google wil mijn accountnaam niet laten zien).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief van je, dank je Marjan! Tja, inmiddels weet ik dat het nog weken kan duren voordat ik een gesprek heb met de neurochirurg, en daarna pas wordt de operatie ingepland. Dus dit wordt een kwestie van een lange adem hebben helaas.
      Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan SWC, toen heb ik maar 2 paar sokken gebreid, maar ik verwacht nu wel meer te zullen breien. Ik hoop dat ik dat wel kan blijven doen, zolang ik niet ben geopereerd, anders worden de dagen wel erg lang!

      Verwijderen