zondag 10 oktober 2021

Speciaal voor Marlien...

 ..., maar natuurlijk ook voor alle andere lezers: 

gisteren heb ik de doos met stopwol geleegd, alle garens op kleur gesorteerd (hoezo neuroot, PietPrecies, tja, sterrenbeeld Maagd zegt alles 😂), en kijk nu toch eens naar deze heerlijke kleurtjes.

Ik heb regelmatig sokken met gaten om te stoppen, maar gelukkig niet zoveel dat ik al deze stopwol daarvoor zal gaan gebruiken. Marlien had ermee willen borduren, maar heeft al meer borduurgarens dan ze ooit kan verwerken. Herkenbaar!

Ze verbaasde zich dat ik hiermee sokken wil breien, het zijn tenslotte allemaal vrij korte stukjes garen. 
Nou, maar dat komt goed hoor, juist superleuk om heel veel kleurtjes te kunnen verwerken in 1 paar sokken. Kijk, zoiets als deze:

Die maakte ik in februari 2016 (lang leve Ravelry!) met deze kaartjes stopwol en effen restantbol:
Zoiets wil ik ook gaan doen met de gekregen stopwol. Dat zien jullie dan vanzelf wel weer hier voorbij komen.

Wat een heerlijke dag was het gisteren. Naast de leuke dozen die via de post binnen kwamen, zorgde ook het weer voor een fijne dag, de mist was snel opgetrokken, en het zonnetje scheen de rest van de dag volop. Was gedraaid en buiten gedroogd, het gras gemaaid, de buitenboel netjes gemaakt, nog weer wat plaatjes in de grondverf gezet (lekker buiten, het droogde fijn snel op), maar ook binnen werd er geklust.
Het wordt alweer vroeg donker, even na 7 uur al. Ach, dat betekent lekker lange avonden, met gezellig waxinelichtjes aan, breiwerkje in de handen, ook dat is genieten.

En wat zijn de plannen voor vandaag? Een beetje zoals gisteren verwacht ik, klussen binnen en in de tuin, genieten van het prachtige nazomerweer, ik wens jullie allemaal een fijne, zonnige zondag!


8 opmerkingen:

  1. Het is mooi nazomerweer. Van mij mag dat nog wel een tijdje zo blijven...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, dat sorteren zou ik ook kunnen doen.. En aan de andere kant kan ik ook een grote rommelpot zijn en alles door elkaar laten liggen. Maar soms heb ik van die systematische buien. Het ziet er anders wel prachtig uit zo, en vooral handig voor je om te kijken wat je in voorraad hebt!
    Wow, wat een mooie sokken maakte je eerder met dat stopgaren... Niet te geloven zeg. Jij kunt echt toveren met wol!
    Superleuk van Marlien om die doos naar je op te sturen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, wat een groot compliment! Ik geniet van breien, vooral met (veel) kleurtjes.

      Verwijderen
  3. Schitterende sokken van de kaartjes stopwol; ik denk dat ik ook maar stopwol moet gaan bewaren in plaats van het weg te geven (al maak ik daar dan wel weer anderen blij mee ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op die manier had ik deze voorraad ook gekregen, van mensen die bewaarden, en zo bewaarde ik ze weer en nu gaan ze dan eindelijk gebruikt worden.
      Er zit garen bij dat ouder is dan ik.

      Verwijderen
    2. Ik denk dat er best veel mensen zijn die kaartjes stopwol hebben liggen, en er eigenlijk niet weten wat ze ermee moeten doen. Vaak dragen ze geen gebreide sokken, of zijn die met andere kleuren gebreid, of hebben ze nooit geleerd sokken te stoppen. Ik heb volgens mij wel wat los gemaakt, lees allerlei reacties van mensen die ook kaartjes hebben, en er nu eindelijk een bestemming voor hebben. Allemaal dank zij jou Marlien 😁!

      Verwijderen