zaterdag 9 oktober 2021

Ik ben zo enorm verwend!!!

 Even een snelle update van mijn trui:

Wat is Drops toch een heerlijk garen om mee te breien! En om te dragen. 
Aanvankelijk was ik een beetje bang dat de 2 groene kleuren te weinig contrast zouden hebben om het patroon goed te laten uitkomen, maar zoals jullie wel zien, geen enkel probleem!

Ik heb de pas nu af, de steken voor de mouwen apart gezet, en een heel klein stukje van de romp gebreid.
Er zitten nu precies 3 bollen van de donkere kleur in, van de lichte kleur zijn nog niet eens 3 bollen gebruikt.
Ik ga dus gemakkelijk uitkomen met het garen dat ik had besteld. 

Omdat dit garen me zo ontzettend goed bevalt, en er deze week nog 30% korting op veel Drops garens zat, heb ik nog een bestelling geplaatst 😊 Als het goed is wordt dat pakket straks bezorgd.

En er is nog een ander pakje onderweg, waar ik heel benieuwd naar ben.

Ding-dong, terwijl ik dit zat te typen stond de postbezorger aan de deur. En het "andere pakje" waar ik zo benieuwd naar was werd ook bezorgd. WAAN-ZIN-NIG!!! Echt waanzinnig wat daar in zit:
Ik heb waanzinnig lieve lezers op mijn blog, eentje daarvan is Marlien. Zij had mij gevraagd of ik misschien belang had bij stopwol, ze had nog een doos staan en die mocht ik van haar overnemen tegen betaling van de verzendkosten.
Nu weet iedere vaste lezer hier dat ik niets zo leuk vind dan met meerdere kleurtjes breien, en van restjes garen mooie sokken maken, waar je niet van denkt "nou, die had nog wat restjes over". Dus ja, daar had ik zeker belang bij!
Ze had me al wel geschreven dat het om een schoenendoos vol ging, maar dit had ik in mijn stoutste dromen niet durven verwachten. Echt veel en veel te gek Marlien, wat ben ik hier ontzettend blij mee!
Mijn handen jeuken, het liefste ging ik nu alle kleurtjes uitsorteren en een paar sokken op de naalden zetten. Maar toch maar even uitstellen tot vanavond, de wasmachine is uitgedraaid, het zonnetje prikt net door de bewolking heen, dus hop, was ophangen een aan de klus!

Maar jullie weten nu al wel, wat ik vanavond ga doen: stopgaren uitsorteren en sokken opzetten!
Ik wens jullie allemaal een heel fijn en zonnig weekend!




13 opmerkingen:

  1. Ben blij dat het nu eindelijk op een goede plek teecht gekomen is.
    Ik wens je er heel veel plezier mee en we zien de resultaten vast hier wel een keer langs komen.

    Je trui wordt mooi.
    Uit de eerdere foto kon ik niet veel wijs worden.
    Ik vind dit soort passen prachtig.
    Helaas staat het bij mij voor geen meter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een leuk cadeautje! Ik ben benieuwd naar de sokken die je ervan gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig wordt je trui, ik heb nog nooit met Drops garen gebreid,
    maar ga dat zeker eens doen.
    Wat een heerlijke doos heb je gekregen, ik snap, dat je daar
    blij mee bent.
    Na het prachtige weer van vandaag wens ik je ook zo'n mooie
    zondag!
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. PRACHTIG gaat deze trui worden Anja, erg fraaie kleurcombinatie.
    En wat een fijne verwennerij kwanm de post brengen, een giga
    hoeveelheid mooie kleurige wolletjes. Aleen al alles uitzoeken
    is een feestje op zich. Ben heel benieuwd wat voor sokken jij
    hiervan aat breien. Geniet er heerlijk van.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank voor jullie lieve reacties! Ben heel blij met hoe de trui gaat worden, prima pasvorm ook (een groot voordeel van het top-down breien, dus van boven naar beneden).
    Ik heb net een nieuw berichtje geplaatst, met een foto hoe ik de sokken wil gaan maken. Fijne zondag allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik word altijd helemaal vrolijk van he breiwerk.

    Groet, Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat je blij bent, spat van het scherm af! Ik vind het zò leuk voor je.. Eerst dat fantastische garen voor je trui en ja, het motief komt echt heel mooi uit!
    En nu zo'n doos met stopwol. Ik had nooit gedacht dat je die voor sokken breien kon gebruiken. Ik heb ook een voorraadje van die kaartjes, gewoon voor de leuk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb er een paar "voor de leuk" die kwamen uit de manufacturenwinkel van mijn oma (die zij sloot in mei 1965, 4 maanden voor mijn geboorte). Ik ben naar haar vernoemd, ze overleed toen ik net 10 jaar oud was, maar ze was heel geliefd in het dorp; zo leuk als mensen mijn achternaam hoorden en dan vroegen of ik soms familie was van... ja, dat was mijn oma, en dan kreeg ik liefdevolle verhalen over deze lieve vrouw te horen.
      Het is wel bekend dat ik houd van kleurrijk breien, van het gebruiken van meerdere/veel kleuren, en werken met restjes garen, en daar dan iets van maken wat helemaal niet lijkt op "restjes opmaken". Op een bepaald moment had ik wat van die kaartjes in een kringloopwinkel gekocht en dacht"stopwol is bedoeld om de gaten in sokken dicht te maken, dus waarom het niet gewoon gebruiken om de sokken ermee te breien?!

      Verwijderen
    2. Maar het is zo gigantisch dun.

      Verwijderen
    3. Ps ik ben naar mijn beide omas vernoemd.
      De ene stierf ver voor ik geboren werd.
      De ander was ook zo'n oma, waar iedereen byzondere herinneringen aan heeft.
      Een wijze vrouw met een heel groot hart.
      Ze stierf toen ik net 11 was.

      Verwijderen
  8. Wat een heerlijke doos vol garen heb je gekregen! Net als Elizabeth zou ik nooit op de gedachte zijn gekomen op stopwol te gebruiken als breigaren, maar dat ligt aan mij hoor, het is gewoon een supergoede gedachte van je! Ik ben nu al benieuwd naar de mooie gekleurde sokken die je ermee gaat breien.
    Je trui wordt heel erg mooi! Drops Flora was voor mij nog onbekend, dus ik heb even gegoogled en zag dat het bestond uit wol en alpaca. Dat klinkt heerlijk zacht maar ook meteen heel kriebelig, voor op de blote huid waag ik me er maar niet aan, maar misschien gebruik ik het nog eens voor een vest. Dank voor de (onbedoelde) tip ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan! Ik kende het ook niet, kwam het tegen op blogs en y.outube. Ik ben geen tv-kijker, maar kan er echt van genieten om tijdens het breien te kijken/luisteren naar y.outube filmpjes van andere breisters. Het is inderdaad wol en alpaca, heerlijk zacht, maar niet heel kriebelig hoor. Ik heb een super gevoelige huid (kan er al niet tegen als er 1 hoofdhaar in mijn kleding zit), maar bij het aanpassen valt het me op dat ik het alleen een klein beetje voel bij mijn schouderbladen. Nu draag ik sowieso altijd een shirt onder een trui dus ik zal er geen last van hebben. Ook de mouwen, die toch vrij nauw aansluiten, leveren geen gekriebel op!
      En graag gedaan hoor, ik vind het leuk om van anderen te leren en tips te krijgen, leuk als ik dat dan eens terug kan doen
      😊

      Verwijderen