vrijdag 5 juli 2024

Ganzensokken

 

Deze hadden jullie nog tegoed, de ganzensokken. Eigenlijk een heel eenvoudig breitje, gewoon alles in tricotsteek, van teen naar been, shadow-wrap short row heel, alleen maar het telpatroontje van de gansjes goed breien.... ja duh, met dat totaal niet heldere hoofd dat ik nu heb is er even geen "alleen maar" 😞. 

Zoals ik al liet zien, gaf ik een rij gansjes te lange nekken. Maar ik maakte steeds weer dat soort fouten. En dan moest ik weer uithalen. Al met al schat ik dat ik ongeveer het dubbele aantal steken heb gebreid dan nodig is voor een paar sokken 😀. Had twee paar kunnen zijn 😂.

Ach, het is wat het is, ik ben blij dat ik letterlijk nog iets om handen heb om te doen, want hele dagen afwisselend op bed en hangend in de kussens, is niet echt iets waar ik blij van word! Ik tel de dagen af totdat ik het gesprek met de neurochirurg heb, ik heb best wat vragen, waar niemand me antwoord op geeft, "dat moet u maar vragen aan de chirurg". Maar ondertussen voel ik dat de situatie verslechtert, dus dan duren de dagen best lang.

Ik ben benieuwd of Marlien het juist had, ze dacht te weten wat ik anders zou doen aan de tweede sok. Het stelt niets voor, maar net grappig genoeg, kijk maar:

Meneer en mevrouw Gans, zij in het roze van de tenen en boorden, hij kreeg een hoedje op. Sanne is er blij mee, weer een paar erbij in de sokkenlade.

Die sokkenlades raken goed gevuld zo. Maar heel eerlijk, het wordt een beetje saai. Ik houd van afwisseling in het breien. Heb eigenlijk altijd een paar sokken op de naald staan als gemakkelijk tussendoor breitje waaraan ik kan breien als ik geen zin heb in ingewikkelde patronen of zoiets. En ik heb ook altijd een trui of vest op de naalden staan. Dat heb ik nu ook, maar die zijn nu te zwaar om aan te breien. Toch eens op zoek naar een oplossing, kan ik een houding vinden waarin ik daar wel aan kan breien zonder mijn rug te belasten? Misschien met een kussen op schoot?

En anders toch maar eens even gaan rondkijken in mijn patronen, of ik iets anders heb waar ik aan kan breien én waar ik zin in heb! Want handwerken doe ik voor mijn plezier!! 
Ik heb ook nog een andere WIP, een beertje dat ik aan het breien ben, maar dat vraagt concentratie, wat ik nu niet heb. Dezelfde reden waarom ook dingen als bullet journalling nu niet gaan, ze vragen blijkbaar om concentratie (een berichtje als dit schrijf ik nu in hele kleine stapjes, verdeeld over de hele dag, en ik maak ongelooflijk veel typefouten, hoop dat ik ze allemaal eruit heb gehaald voordat ik dit online zet 😉).
Blijkbaar gaat breien voor mij echt op de automatische piloot, want dat lukt met dit hoofd nog wel.

Ben bezig met aanpassingen aan de medicatie, in de hoop de gulden middenweg te vinden tussen de pijn iets verminderen en mijn hoofd iets helderder krijgen.

Nou, ik zie wel, komt wel goed. 

Voor nu: iedereen een heel fijn weekend gewenst!!



4 opmerkingen:

  1. eenvoudig of niet, ik vind ze gewoon TE leuk! En zo grappig meneer en mevrouw Gans in die ene sok😅

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind ze zelf ook wel erg leuk geworden, is toch altijd afwachten als je het zelf ontwerpt en alleen een vaag plaatje als voorbeeld hebt gekregen.

      Verwijderen
  2. Ik vind ze zooooooo leuk!
    En nee ik had het mis.
    Ik zat wel in de buurt.
    Ik dacht dat je één gansje de andere kant op zou laten kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ze zijn wel leuk geworden hè. Niet zo vreemd dat je dat dacht, ik had ook bij de tekeningetjes een gansje getekend dat de andere kant op keek,
      maar dat kwam dan toch niet heel goed uit t.o.v. de andere gansjes. En zou waarschijnlijk niet eens opvallen maar de sok er alleen wat rommelig uit laten zien (tenzij ik een andere kleur had gebruikt natuurlijk).

      Verwijderen