Volgers

dinsdag 28 februari 2023

Kleur in de tuin kondigt het voorjaar aan

Vorig jaar hebben we met veel plezier gewerkt in onze tuin. Er werden planten verplaatst, maar ook werden er nieuwe planten aangekocht. We wilden bijvoorbeeld wat meer kleur in het voorjaar, en besloten een aantal struiken te kopen die al vroeg in het jaar bloeien. Tijdens een rondje door de tuin afgelopen zondag, zag ik dat een aantal al staan te bloeien! Hierboven zie je Pieris japonica (Rotsheide) en hieronder één van de vele bloemetjes aan een Viburnum.
Het zonnetje scheen heerlijk, maar het was echt te koud om erg lang bezig te zijn in de tuin (de gevoelstemperatuur lag hier onder het vriespunt las ik). Ik zou van alles willen aanpakken, maar moet nog even geduld hebben, de planten hebben nog wat bescherming nodig tegen de nachtvorst.

Op mijn werk ben ik druk bezig met de omschakeling van binnen naar buiten. Shows opbouwen met loungesets en tuintafels, voorraden op orde houden van tuinpalen en schuttingen, zelfs al voorzichtig een begin maken voor het bbq-seizoen. Het voelt vreemd, als ik 's morgens naar mijn werk wil zijn de autoruiten bevroren, en een uurtje later sta ik een zonovergoten sluis in zomersfeer te maken. Vandaag is alweer de laatste dag van februari, de meteorologische winter is morgen voorbij, van mij mag het voorjaar komen!




 

7 opmerkingen:

  1. Kleur de tuin: zo mooi dat de tinten die je laat zien op elkaar afgestemd lijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is echt koud buiten nu en de wind maakt het nog kouder! Ik kijk ook enorm uit naar het voorjaar en de zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was vandaag nog weer bezig in onze sluis (op mijn werk), daar was het heerlijk want volledig van glas en op het zuiden, dus goed verwarmd door het zonnetje. Maar elke keer dat de deuren open gingen kwam de kou binnen.

      Verwijderen
  3. Viburnum hebben wij hier ook staan, een fijne struik hoor...
    Goed idee om wat meer kleur te zoeken voor dit seizoen. Dat mis ik wel een beetje in onze tuin.
    Vanmiddag kon ik e.e.a. doen in het zonnetje, maar de wind is wel heel koud. We moeten nog ff geduld hebben, Anja...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, we moeten geduld hebben. Maar als het zonnetje dan zo lekker schijnt, dan lijkt het van achter het glas best al goed tuinweer.

      Verwijderen
  4. Het is wel koud hoor…maar de narcissen komen al boven de grond ook hier …net met Leaf gewandeld brrrrrrrr…liefs van mij 🍀❤️🐾🍀

    BeantwoordenVerwijderen