Volgers

donderdag 1 november 2018

sokken breien

Sokken breien. Voor de één is het ingewikkeld en geeft het ergernis, voor de ander (zoals ik) is het een heerlijk ontspannend werkje. En dat kon ik best gebruiken.

Dus ik pakte het afgelopen weekend mijn sokkenwolletjes, en koos garens uit in donker en lichtgrijs.
De meeste ervan komen uit de zak garens die ik laatst bij de kringloopwinkel kocht.
Waarom ik nu deze kleuren koos, weet ik niet. Misschien had het te maken met het verdriet dat nog zo rauw was, en wat we een plaatsje probeerden te geven? Gewoon geen zin om vrolijke kleurtjes uit te zoeken? Niet bewust gedaan, maar ik denk wel dat je onderbewustzijn toch zo werkt.

De bol links was wel even een uitdaging. Mijn sterrenbeeld is Maagd, en dat staat voor een perfectionist.
Ik kom op blogs en Ravelry soms heel bonte sokken tegen, die ik echt leuk vind....voor een ander!
Mijn sokken moeten identiek zijn. En garens met een kleurverloop verwerken betekent voor mij dat ik dus eerst op zoek ga (ergens halverwege de bol) naar de plek waar het kleurverloop zich herhaalt.
Ik halveer dan de bol op die plek, en zo kan ik beginnen aan 2 sokken tegelijk op 1 rondbreinaald, die een zelfde kleurverloop krijgen.

Ik heb die bol maar even apart gelegd. Het is dik garen, heerlijk voor een paar heel dikke sokken, maar ik wilde nu niet super dikke sokken breien.

Afgelopen weekend werd ook het nieuwe thema bekend gemaakt voor de sokken in de RestEndGruppe op Ravelry. Het sprookje is Assepoester, de kleur (as)grijs. Dus ik kan mijn sokken gelijk laten meedoen in het november-thema.
Ik brei allemaal streepjes, steeds 5 naalden in een kleur, en dan weer overgaan naar een andere kleur. En dat werkt altijd heel snel. Ik heb de sokken zondag op de naald gezet, en gisterenavond ben ik verder gaan breien. Ik brei (zoals altijd) vanaf de teen naar het boord, en inmiddels ben ik al voorbij de hiel. Met een beetje geluk kan ik jullie dit weekend een foto laten zien van het eindresultaat.

Ik wens jullie allemaal een leuke dag!


4 opmerkingen:

  1. De ene dag is je stemming anders dan de andere.. ik merk het zelfs aan wat ik uitkies uit m'n kledingkast om aan te trekken! Niks mis mee hoor. En grijze sokken combineren wel weer gemakkelijk met van alles. Trouwens, het is verbazingwekkend hoeveel tinten grijs er zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, stuk of 50 tinten? Maar je hebt helemaal gelijk hoor. Ik draag bedrijfskleding in zwart met rood, dus grijze randjes die boven mijn veiligheidsschoenen uitsteken staan zeker niet verkeerd.

      Verwijderen
  2. Nu heb ik een enorme la vol sokken, maar bij jou moet het zo langzamerhand wel een kast vol zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal het binnenkort eens tellen hoeveel sokken ik heb, valt je waarschijnlijk mee hoor, ik heb namelijk alleen maar gebreide sokken, geen kant-en-klaar gekochte.

      Verwijderen